24 november - Postillion Hotel Bunnik, Bunnik

tijdens de HKI Huisdier Kennis Dag 2019

In English

2groom kan men lezen als TwoGroom en als ToGroom.

TwoGroom
is een wedstrijd met twee trimmers (een mix van stagiaires, beginners, gevorderden of professionals) , één hond, op één tafel. Een persoon werkt aan een zijde van de hond, de ander werkt aan de andere zijde. Men mag wel bij elkaar kijken en overleggen maar men mag maar aan één zijde werken en men mag ook niet wisselen van kant. De hond omdraaien is natuurlijk ook niet toegestaan. Een goede samenwerking, gelijkwaardige netheid van werken, waarschijnlijk veel voorpret en een dosis kijkplezier staan aan de basis van deze wedstrijd. TwoGroom is een unieke wedstrijd in de wereld van het hondentrimmen. Daar men met twee personen tegelijk aan een hond werkt, duurt de wedstrijd ook iets minder lang als normaal.

ToGroom is een wedstrijd speciaal voor stagiaires en startende trimmers *. Durf te laten zien wat je aan kennis en ambacht in huis hebt! Het is leerzaam en je oefent ook wat met je snelheid. Één persoon, één hond, één tafel en drie uur de tijd. Men dient in deze drie uur de hond volgens trimsalonstandaard in model te zetten. Aan het eind moet er een nette hond aan de jury getoond kunnen worden. De hond moet zoveel mogelijk voldoen aan de (ras-) standaard.  Je mag tijdens het werk vragen stellen aan de jury, maar ze knippen of plukken uiteraard niet mee.

* Trimmers die minder als twee jaar als zelfstandige een trimsalon/diploma hebben of personen die een opleiding hondentrimmen volgen.

Heb je met TwoGroom de klasse gewonnen in voorgaande jaren dan wordt je doorgeplaatst naar de volgende klasse. Bijvoorbeeld: gewonnen bij de stagiaires dan kom je dit jaar bij de gevorderden.

Wil je meedoen met je stagebieder dan kom je in de gevorderden klasse mits je stagebieder minder dan 2 jaar een diploma heeft.

 

Algemeen:
De honden mogen gewassen en uitgeborsteld zijn;
De nagels mogen geknipt zijn;
Voeten,snuit en liezen scheren bij poedels is toegestaan;
Voeten uitknippen en liezen scheren bij alle andere rassen is toegestaan.
Verdere voorbereiding is niet toegestaan.

Beoordeling: 1) Beginsituatie, 2) Eindresultaat, 3) Kwaliteit van werken.

Voor elk van deze drie onderdelen krijgt men punten die samengeteld de winnaar bepalen. Heb je dus een hond met heel veel haar aan het begin dan heb je gelijk veel punten binnen. Met een goede beginscore, goed werk een leuk eindresultaat is de hoogste eindstand dan misschien voor jou!
Met weinig haar aan het begin jouw beginpunten laag en moet dus extra je best doen op de ander twee onderdelen. Maak dus een juiste afweging want de hond moet uiteindelijk wel af zijn.

De 2019 jury: Yvette van Altena (NL) en Rony De Munter (B)
Juryvoorzitter : Ilse Frenk-Kleton

ToGroom. (beginners en stagiaires)
Voorjurering: 9.15 uur, start 9.30 uur, einde 12.40 uur. Honden kleiner dan 40cm 30 minuten korter. Er is een break tussen 11.00 en 11.10 uur.


TwoGroom (beginners en stagaires):

Voorjurering: 9.15 uur, start 9.30 uur, einde 12.25 uur. Honden kleiner dan 40cm 30 minuten korter. Er is een break tussen 11.00 en 11.10 uur

TwoGroom. (gevorderden en professionals)
Voorjurering: 13.30 uur, start 14.00 uur, einde 15.45 uur. Honden kleiner dan 40cm 30 minuten korter.

Prijsuitreiking om ongeveer 16.30 uur.

Opgeven, voor 10 november, kan alleen via een email naar: info@huisdierkennis.nl

Trimtechnische vragen over de wedstrijd enz graag naar: 2groom2019@kpnmail.nl

Kosten : 45,- per hond voor ToGroom en 85,- per hond voor TwoGroom (beginners, gevorderden en Professionals)

Kaarten om te komen kijken (10-17 uur) en de vele demonstraties, lezingen bij te wonen en een van de grootste Nederlandse trimvakbeurs te bezoeken zijn te verkrijgen via het HKI
.

Het adres: Postillion Hotel Bunnik, Baan van Fectio 1, Bunnik. Het is direct aan de snelweg A12, afslag 19.

Op deze website staat ook nog een pagina over Wedstrijdvoorbereiding. Kijk ook die eens na.

Organisatie: Ilse Frenk-Kleton (Amerongen) in samenwerking met het Huisdier Kennis Instituut.
Sponsors: HKI, Training Centre by Ilse 

 

 

Laatst bijgewerkt op: 17 september 2019 - wijzigingen voorbehouden
(c) 2019 DDG - 2Groom
 
Feedback to webmaster